Balinese feestdagen kalender 2018

We zitten middenin de ceremoniedagen op Bali. Wie als reiziger op Bali wil weten wanneer er ceremonies zijn en wat ze betekenen kijk op de link hieronder. Hierin wordt een overzicht gegeven van de meest belangrijke dagen.

http://www.bali-indonesia.com/events-calendar.htm

Afgelopen week hadden we achtereenvolgens Melasti, Ogoh Ogoh en Nyepi. Eerdere jaren hebben we al blogs met prachtige foto’s gepubliceerd met uitleg.

http://www.wijwonenopbali.com/?s=melasti

Melasti op pantai Lembang 2018

Ogoh Ogoh Kesiamn Kertalangu 2018

Bali is gesloten op Nyepidag. Ook het vliegveld. Patrouille van de pecalang op jl pantai Kuta (foto internet}

Vandaag is het Ngembak Gemi (een vakantiedag na Nyepi). Dat hebben we geweten. Na een dag bij huis gisteren tijdens de stiltedag, wat we overigens geen straf vinden, trok vanmorgen heel Bali erop uit om de vakantiedag te vieren. Beetje naief van ons om dat niet te weten. Wij hadden zin in een ontbijt op het strand. Dat hebben we geweten. Tussen huis en pantai Sindhu konden we alleen maar langzaam rijden op de motor. Tussen alle auto’s door laveren met een noodstop voor ons van een bus. Motor aangereden en een auto. Alles werd snel van de weg gepukt en in de berm geparkeerd. Het leek gelukkig niet ernstig. Wat een drama op de weg.

Iedereen aan het badderen

Het parkeren bij het strand was vandaag dan ook een zoekplaatje in jl Sindhu. Maar we vonden twee plekken en hebben daarna heerlijk aan het strand ontbeten met zicht op de mierenhoop in zee van badende mensen. Na een stevige wandeling vonden we het tijd voor een tweede ronde op het strand om de verjaardag van Leo’s zus te vieren.

Gefeliciteerd Marja!

Om even een Hollands praatje te blijven houden. Het weer slaat langzaam om naar het droge seizoen. We horen ‘s morgens vroeg de branding van de zee weer. Dat betekent wind uit zee. Het droge seizoen is in aantocht.

Verdere sfeerimpressie van afgelopen week:

Dag van de stilte

Nog wat Ogoh Ogoh

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.